WGA-ER

Een werkgever draagt 12 jaar de kosten van een arbeidsongeschikte werknemer. En als eigen risicodrager voor de WGA is de werkgever ook nog 12 jaar lang verantwoordelijk voor de re-integratie van deze werknemer. Het maakt daarbij niet uit of hij/zij daarbij in- of uitdienst is.

Bij het WGA-ER team begeleiden wij werkgevers bij het uitvoeren van hun WGA eigenrisicodragerschap. Zodra wij vanaf de 24e week na de eerste ziektedag de ziekmelding hebben ontvangen, pakken wij de begeleiding op. Gedurende de poortwachterperiode volgen wij het verzuimverloop en kijken we of we van extra stappen kunnen nemen bij de re-integratie en het voorkomen van instroom in de WGA.

Als een werknemer na 2 jaar arbeidsongeschiktheid instroomt in de WGA, dan zetten wij onze begeleiding voor maximaal 10 jaar voort. Zo beoordelen wij de beslissingen van UWV op bezwaar, helpen, indien mogelijk, bij verdere re-integratie en vragen herbeoordelingen aan.

Het WGA team bestaat uit een administratieteam en gekwalificeerde casemanagers die samen graag van aanvullende waarde voor de werkgever zijn. Wij zorgen er voor dat de uitkering van de betreffende werknemer recht doet aan de situatie en zijn vraagbaak voor alle vragen in de ingewikkelde wereld van WGA-ER.

In ons vak casemanagement wordt er altijd veel “gespard”: iedere situatie is anders en we willen altijd de beste oplossing voor die specifieke situatie. Daarom overleggen we altijd veel met elkaar en wisselen van mening. Zo dagen we elkaar uit verder te denken en een situatie vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. We bieden een luisterend oor voor werkgevers en werknemers en bouwen hiermee aan een samenwerking die gebaseerd is op respect en vertrouwen.

Meer weten?
Meer weten?

Twijfel je nog of wij iets voor elkaar kunnen betekenen of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact!

De Verzuimeconoom

Edisonstraat 92
7006 RE Doetinchem

recruitment@alpinagroup.com
06 – 518 860 41